Ο Δήμος Πρεσπών συνεχίζοντας τις περιβαλλοντικές του δράσεις, προέτρεψε τους κατοίκους του  να υιοθετήσουν την Οικιακή Κομποστοποίηση. Ανάμεσα στο 2019 και το 2021, με την οικιακή κομποστοποίηση, οι κάτοικοι των Πρεσπών μείωσαν τα σκουπίδια του Δήμου κατά 80 τόνους, εξασφαλίζοντας λίπασμα για τον κήπο τους, καθαρότερο περιβάλλον για το χωριό τους και εξοικονόμησαν, για το Δήμο, περίπου 8.000€ από το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι η οικιακή κομποστοποίηση να γίνει καθημερινή συνήθεια του συνόλου των κατοίκων του Δήμου. Σύντομα, η διαχείριση οργανικών θα ανέβει επίπεδο με την ολοκλήρωση της προμήθειας απορριμματοφόρου, που έχει συμβασιοποιηθεί και αναμένεται σύντομα η παραλαβή και ένταξη του στο στόλο του Δήμου.

 

Παράλληλα επεκτείνεται η δωρεάν διάθεση των ειδικών κάδων οικιακής κομποστοποίησης, ενώ επίσης γίνεται διαρκής ενημέρωση και απαντώνται όλες οι ερωτήσεις σχετικά με την σωστή διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται είτε δια ζώσης, με ραντεβού, στο Δημαρχείο είτε τηλεφωνικώς καλώντας στο 23853 51319.

 

Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».