Έτσι ξεκινήσαμε.....

Τα floriniotika.gr δημιουργήθηκε το 2013 από το ιδιοκτήτη του Τρύφων Κώστα ως προσωπικό ιστολόγιο, με στόχο να καλύψει το κενό ενημέρωσης στη Φλώρινα και στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας. 

Τα επόμενα χρόνια, η ανάγκη για ένα αντικειμενικό και μαχητικό μέσο έγινε επιτακτική και το floriniotika.gr αναβαθμίστηκε γρήγορα χάρη στην αγάπη που έδειξαν χιλιάδες Φλωρινιώτες και μη από όλο τον κόσμο και έτσι κατέκτησε γρήγορα την εμπιστοσύνη χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι το επιλέγουν καθημερινά για την ενημέρωση τους.

Στόχος του floriniotika.gr είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των πολιτών, τηρώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παρακολουθεί και καταγράφει τον παλμό της κοινωνίας. Συμμετέχει ενεργά στα μεγάλα γεγονότα της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναδεικνύει δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων.  

Το floriniotika.gr εξελίσσεται διαρκώς και πρόσφατα απέκτησε και το floriniotika.com έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολα γνωστό σε πιο ευρύ φάσμα αναγνωστών με ανανεωμένο μενού ειδήσεων. 

Το floriniotika.gr είναι Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.