Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2865/27.03.2020 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, μας μεταφέρει στο έτος 1965 και συγκεκριμένα 25 Μαρτίου 1965 ημέρα εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Φλώρινα 

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1965 - ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ

Με εκπροσώπους που φορούν τις τιμημένες στολές των Μακεδονομάχων συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις και εορτασμούς εθνικών επετείων ο Σύλλογος Μακεδονομάχων και απογόνων Φλώρινας. Και με υπερηφάνεια φέρουν το λάβαρο που αναγράφει “Εθνική Οργάνωσις Μακεδονομάχων Φλωρίνης «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»” και που προηγείται στις παρελάσεις.

Λίγο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1965 στο παρκάκι όπου το άγαλμα του Μακεδονομάχου Καραβίτη, γνωστοί συμπολίτες μας, αγέρωχοι και μπαρουτοκαπνισμένοι Μακεδονομάχοι, φωτογραφίζονται έχοντας κοντά τους νεαρούς απογόνους που συμμετείχαν στο άγημα της παρέλασης.

Από αριστερά διακρίνονται: Γιώργος Ευαγ. Παππάς (Μελβούρνη Αυστραλίας), Ιωάννης Καρόζης, Πέτρος Γώγος, Άλκης Βάσκος (με το λάβαρο των Μακεδονομάχων), Σταύρος Οψειρέτης, Κώστας Οικονόμου, Κώστας Αντωνίου και Σταύρος Σταθόπουλος.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πέτρο Γώγο, που φέρει το όνομα του παππού του Μακεδονομάχου Πέτρου Γώγου, για την παραχώρηση της φωτογραφίας.
Ευχαριστούμε επίσης και τον φίλο (και συνεργάτη) της ΦΩΝΗΣ Θανάση Βογιατζή που συνέβαλε στην αναγνώριση των προσώπων.