Εχθές (30/9) με την παρέα μου αποφάσισα να επισκεφτώ την πόλη της Φλώρινας. Αφορμή η συναυλία του Goran Bregovic με την Παολα. Δυο μεγάλα ονόματα που το γήπεδο της Φλώρινας ίσως ήταν κακή επιλογή εξ αρχής, για την διοργάνωση αυτής της συναυλίας. 

Πήγα σχετικά νωρίς, αφού ήθελα να έχω καλή θέα και να απολαύσω το σόου. Έκανα 47 χιλιόμετρα για να φτάσω στην Φλώρινα και όσο πλησίαζα ο καιρός φαινόταν όλο και πιο άγριος. Φτάνοντας στην Φλώρινα η βροχή πλέον έπεφτε με τρομερή ένταση και δεν είχα καμία ενημέρωση στο mail μου σχετικά με την διεξαγωγή ή μη της συναυλίας. 

Φτάνω στο γήπεδο και η αστυνομία με οδηγεί έτσι ώστε να παρκάρω το αυτοκίνητο μου. Φτάνοντας στην πύλη του γηπέδου βλέπω νεαρά παιδιά να ζητάνε τα εισιτήρια μας. Τους τα δίνουμε και προχωράμε στο χώρο του κυλικείου για να προφυλαχθούμε από την βροχή. Ξαφνικά ακούω από έναν κύριο στην είσοδο να λέει «μπαίνουν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο από viva» και σκέφτομαι πως αν δεν τα είχα βγάλει διαδικτυακά, θα με είχε φάει η βροχή! 

Η ώρα είναι 8. Βλέπω μουσικούς να κρατάνε τις βαλίτσες με τα όργανα τους και να κοιτάνε απορημένοι με την κατάσταση δεξιά και αριστερά. Ενημερωνόμαστε από τα παιδιά που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο (μερικά από αυτά ανήλικα) πως αν σταματήσει η βροχή στις 9, η συναυλία θα ξεκινήσει. Περιμένουμε και συνέχεια κοιτάμε έξω μπας και έχει σταματήσει να βρέχει. 
Η ώρα έχει πάει 9. Ο κόσμος συνεχίζει και έρχεται. Ενημέρωση δεν έχει κανείς. 
Στις 9.15 αναχωρώ εκνευρισμένος από το γήπεδο αφού δεν μας ενημέρωσε κανείς για το τι θα γίνει. 

Στις 10 ακούω τυχαία από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 στο Ωδείο της Φλώρινας λόγω του καιρού. Και εκεί είναι που σιχάθηκα τον θεσμό. Έναν θεσμό που τον ακολουθούμε κάθε χρόνο, ακόμα  από τις εποχές που γινόντουσαν συναυλίες στην Λίμνη Βεγοριτιδα. 

Εγώ πλήρωσα εισιτήριο 10€ και έκανα 94χλμ. δρόμο. Κάποιοι άλλοι, ίσως κάνανε περισσότερα χιλιόμετρα. 
Γιατί δεν με ενημέρωσε κάποιος υπεύθυνος για την διεξαγωγή της εκδήλωσης σε άλλο χώρο; Μέσω του viva είχαν τα στοιχεία επικοινωνίας. 
Γιατί δεν υπήρχε ένας υπεύθυνος στον χώρο του Γηπέδου να ενημερώνει τον κόσμο για κάθε εξέλιξη; 
Γιατί η εκδήλωση δεν αναβλήθηκε; Μήπως για να μην υπάρξει ενδεχόμενο ακύρωσης και χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα πίσω; 

Πραγματικά λυπάμαι που μια τόσο μεγάλη διοργάνωση τελικά αποδεικνύεται τόσο λίγη οργανωτικά.  Ποτέ ξανά! 

#prespeia #prespes #potexana

Σταύρος Γκάτσος