γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης



Οι επιτυχίες του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη συνεχίζονται αδιαλείπτως και η μία διαδέχεται την άλλη. Αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με τα νιάτα της περιοχής μας, με την καθ υπέρβαση εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Ο αγώνας για αναγνώριση της ιδιαιτερότητας που υπήρξε μετά τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 βρίσκει την δικαίωση του και ας μιλούσαν τότε κάποιοι «…για μάταιο κόπο και φρούδες ελπίδες, ενώ κάποιοι άλλοι χαμογελούσαν ειρωνικά και έκαναν αρνητικές αναρτήσεις».

Η σωστή επιχειρηματολογία πάντα έχει θετικά αποτελέσματα. Τα στοιχεία που παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο στην Υπουργό Παιδείας για την σεισμική ακολουθία που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό βάραιναν στην ικανοποίηση του αιτήματος. Κι εδώ πρέπει να επισημάνουμε το πόσο χρήσιμο αποδείχτηκε το έργο του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Α.Π.Θ αυτό της εγκατάστασης «Δικτύου Σεισμογράφων» στην περιοχή μας, το οποίο παρακολουθείται από τον καθηγητή σεισμολογίας και συμπατριώτη μας Θεόδωρο  Τσάπανο.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης και η παράταξη του στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βρίσκονται τυχαία στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτές είναι αποτέλεσμα συνεχούς και επίπονης δουλειάς με οργανωμένο σχεδιασμό προετοιμασία και τεκμηρίωση. Βρίσκονται στο σωστό δρόμο και έχουν τον σωστό βηματισμό και στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας.

Τίποτα  δεν μας χαρίζεται, καμιά επιτυχία δεν είναι τυχαία.

 Περιμένουμε την συνέχεια.


Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης