Παραλαβή ενός νέου σύγχρονου απορριμματοφόρου από τον Δήμο Φλώρινας

 

Ένα νέο, σύγχρονο απορριμματοφόρο, τύπου πρέσας, παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Φλώρινας, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του στόλου του και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο χωρητικότητας 16m3 με ενσωματωμένο σύστημα ανύψωσης βυθιζόμενων κάδων. Έχει την ικανότητα να εξυπηρετήσει την συλλογή σύμμεικτων απορριμμάτων τόσο από απλούς κάδους επιφανείας, όσο και από τους νέους βυθιζόμενους κάδους που έχει ήδη εγκαταστήσει η παρούσα δημοτική αρχή. Ταυτόχρονα, καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη χρήση του από το εργατικό δυναμικό του Δήμου.

Πρόκειται για την πρώτη προμήθεια απορριμματοφόρου τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον και αποτελεί παράλληλα το πρώτο εκ των τεσσάρων απορριμματοφόρων που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

"Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας της αποκομιδής απορριμμάτων, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες αυτού του επιπέδου προς τους δημότες, καθώς και η ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου, για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει παραδοθεί η πλειοψηφία του μηχανολογικού εξοπλισμού (33 οχήματα και μηχανήματα έργων διαφόρων τύπων) που έχει δρομολογήσει μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση από τρέχοντα προγράμματα.