Φώτο : Σπόρ - Σκόρ Φλώρινα


Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΤΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝIΝΑ

Ο Φίλιππος Ντώνος γίνεται ο 3ος παίχτης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Φλώρινα που μεταγράφεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά τις επιτυχημένες μεταγραφές των Άγγελου Λιάσου και Παύλου Γροσδάνη, παίχτες που πλέον αγωνίζονται ως επαγγελματίες στην Super League (και είναι διεθνείς με την Εθνική Ελλάδος) , η Ηπειρώτικη ΠΑΕ δείχνει για άλλη μία φορά εμπιστοσύνη και εντάσσει στο δυναμικό της Υποδομής της τον 16χρονο Φίλιππο Ντώνο της Φλώρινας. 

Ο Ντώνος που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως κεντρικός αμυντικός έπεισε από την πρώτη στιγμή τους ανθρώπους του ΠΑΣ που έσπευσαν να "κλείσουν" τον παίχτη αναλαμβάνοντας τα ηνία της ποδοσφαιρικής του εξέλιξης. Ο νεαρός παίχτης του ΠΑΣ Γιάννινα πλέον ανήκει στην Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα από 5 ετών και έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες της υποδομής και μάλιστα διατέλεσε και αρχηγός τα τελευταία χρόνια ενώ ήταν βασικό στέλεχος της μεικτής ΕΠΣ Φλώρινας.  

Ο δεκαεξάχρονος Φίλιππος είχε επιλεγεί από πέρυσι από την γιαννιώτικη ομάδα και προπονούνταν δύο τρεις φορές το μήνα ενώ δεν μετακόμισε εκεί κυρίως λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με τον κορονοϊο. Αγωνίστηκε λοιπόν αν και νεαρός με επιτυχία με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου μας στην 1η κατηγορία της ΕΠΣ Φλώρινας ξεκινώντας ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που δουλεύει ανελλιπώς, καθημερινά τόσο με την ομάδα του όσο και ατομικά και δείχνει ότι αν αγαπάς κάτι πολύ και το θέλεις πραγματικά μπορείς να το πετύχεις. Την περασμένη σεζόν προπονήθηκε με την Κ17 του Άγιαξ της Ηπείρου (αν και ηλικιακά άνηκε  στην Κ15) γεγονός που δείχνει πόσο πιστεύουν σε αυτόν οι νέοι του προπονητές και έρχεται φέτος να ενταχθεί κανονικά στην Κ17 μία ομάδα που η διακοπή του πρωταθλήματος την βρήκε στην πρώτη θέση του βορείου ομίλου μαζί με τον ΠΑΟΚ. 

O Ντώνος έρχεται να προστεθεί σε μία ιδιαίτερη σημαντική σειρά παιχτών από την Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ που δοκιμάζουν την τύχη τους σε ομάδες Super League και δείχνουν το δρόμο και στα υπόλοιπα ταλέντα της ομάδας τα οποία έχουν ανάλογες δυνατότητες δίνοντας τους ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουν να πετύχουν τα όνειρά τους. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ξεκινάει τις προπονήσεις τη Δευτέρα 30/8/2021 στο ΔΑΚ Φλώρινας. τηρώντας πάντα όλα τα πρωτόκολλα αποφυγής διασποράς του Covid-19. Η διοίκηση του ΠΑΣ Φλώρινα, οι προπονητές του και οι συμπαίχτες του, εύχονται καλή σταδιοδρομία στη νέα του ομάδα με υγεία και επιτυχίες.