ΣΗΜ Floriniotika : 
Τόσα χρόνια κ Κραουνάκη "χλαπακιάζατε" και δεν μιλούσατε παρά μόνο γεμίζατε τον κουμπαρά σας...
Τώρα τι άλλαξε και γίνατε κατήγορος του κράτους ; 

Συνυπογράφουμε το άρθρο του κ. Τριανταφυλλίδη το οποίο μας εκφράζει απόλυτα.


γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

parathrhthsflo.blogspot.com


Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας πρόδωσε για άλλη μια φορά τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη στη συναυλία του Αγ. Αχιλλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2021». Οι αναφορές στου στον  πολιτικό κόσμο συλλήβδην και οι χαρακτηρισμοί του για «συλλογική αναισθησία» και «χλαπάκιασμα» είναι βαρύτατα προσβλητικές και για τον ίδιο τον λαό που τους εκλέγει. Τέτοια απαξίωση των πολιτικών κομμάτων και τέτοιους χαρακτηρισμούς μόνο από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ακούμε.

Υπήρξε ασεβής γιατί δεν τίμησε τον ιερό χώρο του Αγίου Αχιλλείου και των Πρεσπών, ο οποίος είναι σύμβολο ενότητας, συνύπαρξης, ειρήνης και κοινής προσπάθειας. Ο διχαστικός λόγος του κ. Κραουνάκη ακούστηκε παράταιρος γι αυτό και προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.  Στις τρεις δεκαετίες που λειτουργούν οι εκδηλώσεις, καταργήθηκαν οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές γραμμές  και σφυρηλατήθηκε η ενότητα και η  κοινή προσπάθεια. Μείνανε έξω από το νησί αυτά που μας χωρίζουν. Δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό περιβάλλον, το οποίο διαφύλαξε όλα αυτά τα χρόνια ο πολιτιστικός οργανισμός Πρεσπών και ο καλλιτεχνικός του  διευθυντής Γιώργος Λιάνης.

Από τον Άγιο Αχίλλειο περάσανε εκατοντάδες πολιτικοί, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κρατών, κορυφαίοι του πνεύματος και της τέχνης, προσκυνητές όλοι όπως ταιριάζει στην περίσταση. Κι αυτόν τον χώρο θέλησε να τον βεβηλώσει ο κ. Κραουνάκης.

Ας έρθουμε όμως σε πιο πρακτικά ζητήματα. Ο κ. Κραουνάκης χαρακτήρισε την ΝΔ «πανύβλακα» και είπε ότι το υπουργείο πολιτισμού είναι ανύπαρκτο. Κι όμως κ. Κραουνάκη η κυβέρνηση είναι του κόμματος της ΝΔ καθώς και αυτό το ανύπαρκτο  υπουργείο πολιτισμού που έδωσε μια γενναία επιχορήγηση στον οργανισμό Πρεσπών και είναι αυτός που σας πληρώνει ένα σημαντικό ποσό να «χλαπακιάσετε»  για την παρουσία σας στις εκδηλώσεις  Πρέσπες 2021».

Ο κ. Κραουνάκης δάγκωσε το χέρι που τον «ταΐζει» κι αυτό δείχνει αχαριστία.  Όσοι δεν τον ξέρανε τώρα μάθανε πόσο αγνώμων είναι σ’ αυτούς που τον ευεργετούν. Γι αυτό είναι καλύτερα να τραγουδάει παρά να μιλάει.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 20.8.2021

«…. Δεν είναι κλιματική αλλαγή. Είναι βαθύτατη αναισθησία. Συλλογική αναισθησία. Όχι μόνο κυβερνητική και πολιτική αναισθησία. Εμείς αφήσαμε και ερημώσανε τα πάντα. Και κρεμόμαστε κάθε φορά στη διακριτική ευχέρεια του κυβερνώντος. Που, παιδιά, τι είναι οι κυβερνώντες; Έρχονται κάθε τέσσερα χρόνια και νοικιάζουν το μαγαζί να δουν τι θα χλαπακιάσουν. Αλλά το μαγαζί, παιδιά, ζει 3.000 χρόνια ερήμην τους. Εμείς αφήσαμε το μαγαζί στα χέρια αθλίων. Και εξακολουθούμε και το αφήνουμε γιατί μιλάμε για κλιματική αναισθησία».

«…Εγώ τους πολιτικούς δεν τους συμπαθώ, γιατί είναι ντεμοντέ. Είναι τραγικά ντεμοντέ, είναι πίσω από την εποχή. Παίρνουν γελοίους επικοινωνιολόγους που τους πληρώνουν τσάμπα λεφτά, πεταμένα. Όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία. Έχουν μπει κάτι δευτεράντζες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σας βλέπω ενθουσιασμένους, αλλά ναι. Εμένα να με ακούτε. Από  δω η γλυκιά μου κυρία, του Αλέξη η εκπρόσωπος (απευθύνεται  στην κα Πέρκα) μπορεί να του μεταφέρει ότι «τόριξα». Τον αγαπώ τον Τσίπρα κυρίως για την κίνηση εδώ. Η κίνηση στις Πρέσπες, για μένα, ήταν μία πολύ σοβαρή εθνική κίνηση. Και το οποίο η πανύβλαξ Νέα Δημοκρατία αφού πρώτα το καταράστηκε, μετά άρχισε να το γλύφει».

 «…Δεν υπάρχει Υπουργείο Πολιτισμού».