Σαν σήμερα (28/8/2010), εκοιμήθη εν Κυρίω, ο άγιος που ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ την ασθένεια του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ καθώς & μεγάλα γεγονότα που αναμένεται να συμβούν το επόμενο διάστημα.

https://www.youtube.com/watch?v=6ci0cBqxEYQ

Αναχώρησε για την αιωνιότητα σε ηλικία 103 ετών (!) [20 Απριλίου 1907-28 Αυγούστου 2010].

Πρόκειται για τον άγιο και ΠΡΟΦΗΤΗ των ημερών μας, τον ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, τον Επίσκοπο Φλώρινας, ο οποίος ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ορισμένα από τα μεγάλα γεγονότα τού 20ου αιώνα αλλά και του 21ου αιώνα που ήδη τώρα συμβαίνουν.

Ας έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του.

ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

Ο άγιος και ΠΡΟΦΗΤΗΣ Αυγουστίνος, Επίσκοπος Φλώρινας, αποτελεί πρότυπο εκκλησιαστικής ζωής, επειδή τη ζωή του, από μικρό παιδί, την αφιέρωσε στον Ιησού Χριστό και στην Αγία Εκκλησία Του.

Υπήρξε «σημείο αντιλεγόμενο», όπως ο Ι. Χριστός.

Για το πρόσωπό του έχουν ακουστεί ύμνοι αλλά έχουν εκτοξευτεί και πάρα πολλές συκοφαντίες.
Κυκλοφορούν, από στόμα σε στόμα, αλλά και στο διαδίκτυο, κάποιοι μύθοι. Έχουν γραφτεί διάφορες ιστορίες οι οποίες όμως …δεν έχουν συμβεί ποτέ.

ΚΑΠΟΙΑ από τα βασικά στοιχεία τής ζωής του (εννοείται, όχι όλα) παρατίθενται εδώ:

* Ήταν ΑΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ (αρνιόταν να πιάνει χρήματα στα χέρια του. Τον μισθό του τον διέθετε υπέρ τής Εκκλησίας. Δεν απέκτησε ποτέ περιουσία και αναχώρησε για την αιωνιότητα πάμπτωχος).

* Ως Επίσκοπος αρνιόταν να φορέσει ΜΙΤΡΑ, διότι θεωρούσε ότι η μίτρα ΔΕΝ είναι εκκλησιαστικό στοιχείο, αλλά κοσμικό, αυτοκρατορικό στοιχείο.
(Μέχρι την πτώση τής Κωνσταντινουπόλεως, οι Πατριάρχες και Επίσκοποι ΔΕΝ φορούσαν μίτρα).
Στη χειροτονία τού Αυγουστίνου, ως Επισκόπου, του φόρεσαν μια μίτρα στο κεφάλι. Ωστόσο, μετά από τη χειροτονία του, δεν την φόρεσε ποτέ ξανά.

* Αρνιόταν να δέχεται φιλοφρονήσεις και επαίνους, έλεγε δε χαρακτηριστικά: «Ό,τι καλό βλέπετε επάνω μου, δεν είναι δικό μου, είναι του Θεού! Κι αν βλέπετε κάτι κακό πάνω μου, είναι εμού του Αυγουστίνου».

* Στη διάρκεια της κατοχής, στη Μακεδονία, δυνάμεις των Γερμανών καθώς επίσης και Έλληνες συνεργάτες τους επιχείρησαν, κάποιες φορές, να συλλάβουν τον
Ιεροκήρυκα Αυγουστίνο και να τον εκτελέσουν, διότι θεωρούσαν ότι είναι επικίνδυνος για τους κατακτητές.
Κάποια φορά αποφασίστηκε η θανάτωσή του αλλά,τελικά, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
(Παναγιώτη Μύρου, “Η Αντίσταση της Αγάπης”, βιβλίο, Θεσσαλονίκη 1985, σελίδες 241 – 259 και 263 – 275).

* ΔΕΝ φοβόταν δικτάτορες, πολιτικούς, Προέδρους αλλά και Πρωθυπουργούς. Και όταν θεωρούσε ότι αυτοί έκαναν κάτι κακό στην Εκκλησία αλλά & στην Πατρίδα, τότε τους ήλεγχε με μεγάλη σφοδρότητα.

Στη διάρκεια της δικτατορίας (67’-‘74) ασκούσε κριτική στη στρατιωτική κυβέρνηση. Το καθεστώς επιχείρησε αρχικά (1968) να τον βγάλει τρελό και να τον διώξει από την Ι.Μητρόπολη Φλώρινας. Όμως, αυτό δεν έγινε κατορθωτό, με αποτέλεσμα να δηλώσει ο Στ.Πατακός ότι «κυριαρχούμε σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Φλώρινα που κυβερνάει» ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος.

Το 1974, η Δικτατορία φαίνεται να σχεδίαζε και πάλι να διώξει τον Αυγουστίνο από τη Φλώρινα. Άλλωστε, ήδη είχαν εκδιωχθεί 12 Μητροπολίτες. Όμως, τα τραγικά γεγονότα με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο καθώς και η Μεταπολίτευση,
ήταν τα γεγονότα που εμπόδισαν τον διωγμό του.

* Σήμερα, αν ζούσε ο Αυγουστίνος, είναι βέβαιο ότι θα ασκούσε δριμεία κριτική στον Αρχιεπίσκοπο, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό τής Χώρας, για όλα όσα παράλογα συμβαίνουν στην Ελλάδα και για τα οποία ελάχιστοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται και αντιστέκονται.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ & ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

Κατά τη διάρκεια κηρυγμάτων του, σε διάφορα μέρη τής Χώρας, και με αφορμή κάποια εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα που έθιγε, έλεγε και κάποιες Προφητείες. Άλλες Προφητείες του έχουν ήδη εκπληρωθεί πριν από την κοίμησή του, άλλες εκπληρώθηκαν μετά την κοίμησή του και άλλες αναμένεται να γίνουν στο επόμενο διάστημα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.

* Κατά τη δεκαετία τού ’50 προφήτευσε όσα συνέβησαν στο Τσερνομπίλ (πυρηνικό ατύχημα που έγινε το 1986).
Για το ατύχημα αυτό είχε πει: «Σκόνη» θα απλωθεί πάνω στη γη. Οι άνθρωποι, αν και θα έχουν τροφές, δεν θα μπορούν να τις φάνε, θα είναι μολυσμένες!
(Πράγματι, το 1986, όταν έγινε γνωστό ότι απλώθηκε ραδιενέργεια σε σημαντικό μέρος τής Ευρώπης, λόγω Τσερνομπίλ, κάποιες υγειονομικές αρχές συνιστούσαν
στους πολίτες να αποφεύγουν να τρώνε όλα εκείνα τα τρόφιμα τα οποία είχαν εκτεθεί στη ραδιενέργεια. Έτσι, αρκετοί πολίτες έτρωγαν κονσέρβες, μακαρόνια κλπ.).

* Κάποτε, μιλώντας σε κάποια πνευματικά του παιδιά, διέκοψε την ομιλία του και αναφώνησε: «Σεισμός»!
Ωστόσο, τα πνευματικά του παιδιά παραξενεύτηκαν αφού εκείνη τη στιγμή δεν γινόταν κανένας σεισμός. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, έγινε όντως σεισμός και
ταρακουνήθηκε ο τόπος όπου γινόταν η πνευματική συνάντηση. «Είναι προφήτης», είπαν τότε κάποια πνευματικά του παιδιά, όταν τελείωσε η συνάντηση.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.

* Προφήτευσε τη σταδιακή κατάργηση της Κυριακής ως ημέρας αργίας και ότι κάποτε θα επιχειρηθεί η καθιέρωση του εβραϊκού Σαββάτου ως ημέρα αργίας.
(Το πρώτο σκέλος τής Προφητείας του ήδη συμβαίνει.
Το δεύτερο σκέλος αναμένεται να πραγματοποιηθεί).

* Προφήτευσε ότι θα έρθει μια νέα ασθένεια από την ΑΝΑΤΟΛΗ και θα απλωθεί πάνω στη γη. Η ασθένεια αυτή θα έχει ένα περίεργο όνομα (ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ) και
μπροστά της θα κατεξευτελιστούν οι γιατροί εκείνης τής εποχής (ένα γεγονός που διαπιστώνουμε σήμερα).