Με 49 συμμετοχές που θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί και αριθμός ρεκόρ πέρασε στην ιστορία η 1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων Αμυνταίου ενώ η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού πλημμύρησε τον χώρο του ΔΑΚ Αμυνταίου.

Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο πολύ λείπουν τέτοιες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Π.Ε Φλώρινας.

Αθλητές από Δράμα ,Πτολεμαΐδα ,Εύβοια, Θήβα, Καβάλα ,Ξάνθη, και Βελβεντό έδωσαν δυναμικό παρών.

Διοργανωτής σύλλογος ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (Σ.Μ.Α.Β) υπό την αιγίδα του Δήμου Αμυνταίου ο οποίος φρόντισε για την άψογη φιλοξενία αθλητών και στελεχών και την πολύτιμη υποστήριξη της Chatzichristos Racing Team Florina και Polychronidis Motosrsport Ptolemaida στον αγώνα ο οποίος να τονίσουμε ήταν ο 2ος που προσμετρούσε στο Κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος.

Βέβαια ο καιρός δεν άφησε να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία ο αγώνας αφού ένα ξαφνικό μπουρίνι λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους το οποίο κράτησε αρκετή ώρα ,κατάστρεψε χρονόμετρα , εγκαταστάσεις(κιόσκια) ,και λοιπά της οργάνωσης ενώ οι υπεύθυνοι του αγώνα έκριναν οτι είναι απαγορευτικός ο χώρος της πίστας για την συνέχεια του αγώνα και έτσι ΔΙΕΚΟΠΗ οριστικά.

Τα floriniotika.gr ήταν παρών και κατέγραψε σε φωτορεπορτάζ και βίντεο 
δείτε το  Α΄ μέρος των φωτογραφιών και το βίντεο του αγώνα ενώ σε νεότερη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε το δεύτερο μέρος με τις φωτογραφίες :