γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης
αναδημοσίευση από : parathrhthsflo.blogspot.com

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και προβολής, γιατί ξεκίνησε ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού , τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλώρινας κ. Πλιάτσικας Γιάννης.

Ύστερα από μια τριήμερη αναβολή σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 άρχισε ο εμβολιασμός του προσωπικού ξεκινώντας από τους νοσηλευτές και γιατρούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε ένα τριήμερο θα εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων. Σε αυτή την φάση θα εμβολιαστούν περίπου 240 εργαζόμενοι στις δομές υγείας της ΠΕ Φλώρινας, σύμφωνα με την δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρήστου Παπούλκα.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Φλώρινας κ. Δημάκης Κων/νος, ο οποίος επεσήμανε ότι «είναι εθνική υποχρέωση να εμβολιαστούμε και όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας δεν πρέπει να κυριαρχήσουν. Το εμβόλιο και όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν από τις άλλες εταιρίες είναι τα μοναδικά όπλα που έχουμε και πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Ο κ. Δημάκης ανέφερε ότι από το ιατρικό προσωπικό υπάρχει καθολική συμμετοχή για τον εμβολιασμό, ενώ από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δήλωσαν οι περισσότεροι. Διευκρίνισε δε ότι αυτοί που νόσησαν και απέκτησαν αντισώματα  «δεν θα εμβολιαστούν σε αυτή τη φάση».  
Να σημειώσουμε ότι  ο πληθυσμός της ΠΕ Φλώρινας δεν πρόκειται να εμβολιαστεί σύντομα αν λάβουμε υπόψιν μας τις καθυστερήσεις και τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού. Άλλωστε αυτό προκύπτει και από τις ασαφείς και γενικόλογες απαντήσεις που έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας. Γεγονός που αποδεικνύει ότι κεντρικά δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού. Ό, τι μας προκύψει, δηλαδή βλέποντας και κάνοντας.

Μάλιστα ο κ Παπούλκας μας απέτρεψε να μεταβούμε στο νοσοκομείο γιατί «δεν επιτρέπεται» όπως είπε .  Κι ενώ πριν λίγες μέρες μας έλεγε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημοσιότητα του εμβολιασμού, ξαφνικά για τους δικούς του λόγους μας «απαγόρεψε» να βιντεοσκοπήσουμε τον εμβολιασμό ή να φωτογραφήσουμε τους εμβολιαζόμενους σήμερα το πρωί, λες και είναι μαγαζάκι του το νοσοκομείο.  Θεωρώ αχαρακτήριστη την συμπεριφορά του στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία κατά κανόνα τηρούν  τη  δεοντολογία. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τις ανήρτησε  στο FB  και μας επέτρεψε να τις δημοσιεύσουμε.

Το ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός και στη Φλώρινα είναι τεράστιο γεγονός  και χρειάζεται την ανάλογη διαχείριση, «ημέρα γιορτής και προβολής» την χαρακτήρισε  ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλώρινας κ. Γιάννης Πλιάτσικας και όχι  το «θάψιμο» του που επεχείρησε ο κ.Παπούλκας.

Να περάσει  έτσι απλά στα αζήτητα λες και είναι ένα καθημερινό γεγονός, αγνοώντας το μέγεθος του και  τους πολέμιους  του εμβολίου που τόνισε ο κ. Δημάκης,  ότι «είναι εθνική υποχρέωση να εμβολιαστούμε και όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας δεν πρέπει να κυριαρχήσουν». 

Η προσπάθεια του  διοικητή του νοσοκομείου να μην δοθεί δημοσιότητα  στον εμβολιασμό, να επιτρέπει και να απαγορεύει κατά το δοκούν,  λες και το νοσοκομείο είναι «παράγκα»  του καθένα,  απέτυχε, χάρη στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων να δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους καθώς και στην επιμονή των δημοσιογράφων να καλύψουν το γεγονός.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης