Γνωστοί κύκλοι, διαδίδουν ψευδείς και κακοήθεις ισχυρισμούς, σχετικά με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα πέρα από κάθε ηθική για να καταφέρουν τον σκοπό τους.

Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μία νέα πολιτική κουλτούρα στην οποία η συζήτηση πλαισιώνεται από φανατισμό, από ύβρεις, από σπίλωση κάθε αξιοπρέπειας, όπου η αντίθετη άποψη γίνεται αντιληπτή μόνο ως εχθρική, όπου οποιοσδήποτε θελήσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και με την υποχρέωση του να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία,έρχεται αντιμέτωπος με μια συγκρουσιακή νοοτροπία, που εμπνέει τους οπαδούς της σε ακραίες συμπεριφορές, σε μια προσπάθεια αποσύνδεσης από το νόημα της πολιτικής ηθικής, αγνοώντας την ιερότητα του καθήκοντος.

Μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος δεν έχει παρέμβει δημόσια για το θέμα αυτό και έγινε με συνειδητή επιλογή του. Δεν κατηγόρησε κανέναν, δεν εξύβρισε κανέναν, και δεν σπίλωσε καμία υπόληψη καμία αξιοπρέπεια. Αυτήν την επιλογή του, οι γνωστοί κύκλοι, την ερμήνευσαν ως αδυναμία.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η δημοτική αρχή δηλώνει στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου, ότι όλες ανεξαιρέτως οι αποφάσεις που ελήφθησαν ή θα ληφθούν για την ανώνυμη εταιρία,υπαγορεύονται αποκλειστικά από την ανάγκη προστασίας των συμφερόντων της και προσαρμογής των επιλογών της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η δημοτική αρχή καλεί τους δοκιμαζόμενους από την πανδημία πολίτες του Δήμου Αμυνταίου, να αποκρούουν ψιθύρους και διαδόσεις, που έχουν μοναδικό σκοπό τη συσκότιση της πραγματικότητας και τη δόλια υπονόμευση των προσπαθειών της σημερινής διοίκησης της εταιρίας, για τη διαφύλαξη των επιχειρηματικών της συμφερόντων.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, μετά από την ανάρτηση της 27-03-2020 του κ. Ιωσηφίδη Ιωακείμ στα Blogs,με την οποία ευθέως κατηγορεί τον Δήμαρχο καλεί τον κ. Ιωσηφίδη ως εκπρόσωπο της εταιρίας «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.» σε συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο,στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία όλων των τοπικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών,χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού,την οποία θα συντονίσουν δημοσιογράφοι, έτσι ώστε κάθε δημότης, να μπορεί να διαμορφώσει επιτέλους άποψη για την χρησιμότητα των προθέσεων και των δυο πλευρών.

Θεωρούμε αυτονόητο στην συζήτηση που θα γίνει, θα βγούνε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στο φως και δεν θα προσπαθήσει ο κ. Ιωσηφίδης να αποκρύψει σημαντικά στοιχεία, επικαλούμενος «εμπορικά» ή οποιαδήποτε άλλα απόρρητα, γιατί μόνο έτσι οι δημότες θα μάθουν όλη την αλήθεια.

Άλλωστε στην χθεσινή του ανάρτηση στα Blogs, σε ότι αφορά κάποια στοιχεία της σύμβασης, έδειξε πως έχει όλη την διάθεση να τα συζητήσει χωρίς τεχνικούς περιορισμούς.

Είναι καιρός να βγούνε όλα στο φως.

Η αλήθεια πρέπει να λάμψει πέρα από κάθε «εμπορικό απόρρητο».

Ο δημότης μας έχει δικαίωμα στην γνώση των πραγματικών γεγονότων χωρίς απειλές, κραυγές και ύβρεις.

Για τον Δήμαρχο δεν είναι μια προσωπική αντιπαλότητα, όπως επιθυμούν κάποιοι να την επικοινωνήσουν.

Η εικόνα όλων αυτών που συμβαίνουν για την δημοτική εταιρία «ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ», είναι πλέον καθαρή.

Από την μια μεριά, είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος με κάθε μέσο φροντίζει να πετύχει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και από την άλλη είναι η Διοίκηση της οποίας καθήκον και υποχρέωση είναι, η διαφύλαξη αυτού που λέγεται δημοτική περιουσία.

Το στοίχημα αυτού του εγχειρήματος είναι πρώτα να λάμψει η αλήθεια και φυσικά να συνεχίσει η επιχείρηση την ομαλή της λειτουργία.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του κ. Ιωσηφίδη, τις αμέσως επόμενες μέρες για να ρυθμιστούν και οι λεπτομέρειες αυτού του ντιμπέιτ της αλήθειας.

Αμύνταιο 28-03-2020
Με κάθε εκτίμηση και σεβασμό
Δήμος Αμυνταίου